Muottituote Group Oy on vuonna 1973 perustettu perheyritys. Meillä on yli 40 vuoden kokemus muovimuottien ja muovituotteiden valmistuksessa, ja hallitsemme koko muovituotteen valmistuskaaren. Osaamme arvostaa ammattitaitoisen henkilökuntansa osaamista ja samalla kehittää toimintaansa kohti uusia haasteita uskollisten asiakkaidensa tarjoamien haastavien projektien myötä.

Avoimet paikat

Muottiasettaja

Muottiasettaja vastaa tuotantoajojen vaihdoista/ käynnistämisestä. Asettaja vaihtaa muotit ruiskuvalukoneisiin, ohjelmoi robotit/ manipulaattorit, sekä ohjelmoi ruiskuvalukoneen tuotantoparametrit.

Asettaja myös koordinoi oikean materiaalin ajoa varten ja lisää siihen tarvittaessa värin/ muut lisäaineet.

Muotinvalmistaja

Muotinvalmistaja toimii muottitehtaassamme joko jollain työstökoneella tai sitten kokoonpanijana, joka vastaa muottien kokoonpanosta sekä kaikkien muotin osien viimeistelystä. Muotinvalmistajalta vaaditaan metallipuolen perustutkinto, joka antaa perusedellytykset muotin valmistukselle.

Töissä Muottituotteella

 

Jenny Österman työskentelee Muottituotteella muovityöntekijänä. Tarkkuutta, nopeutta ja tehokkuutta vaativa työ pitää sisällään muun muassa tuotteiden tarkistusta, pakkausta ja lähetystä sekä laadunvalvontaan liittyviä tehtäviä. Työn monipuolisuus, joustavuus sekä Muottituotteen tarjoamat kouluttautumismahdollisuudet saavat Jennyltä kehuja. Lisäksi yrityksen yksi suurimmista eduista on yhteisöllisyys: Kaikki tuntevat toisensa. Sanomattakin siis on selvää, että täällä vallitsee loistava työilmapiiri ja tekemisen meininki! Tutustu Jennyn tarinaan!

Mitä osaamista/erityisosaamista toimenkuvasi vaatii?

Toimenkuvaani kuuluu tuotteiden tarkastus, pakkaus ja lähetys sekä laadunvalvonta ja ohjeiden tekeminen. Viimeisimpänä olen opetellut mittalaitteiston käyttöä.

Työssäni pitää osata olla nopea ja tehokas, mutta samalla tarkka! Vastuullani on, että asiakkaat saavat täydellisiä tuotteita. Tietotekniikan hallitseminen on myös etu.

Mikä on parasta työssäsi?

Ongelmanratkaisu on läsnä jokapäiväisessä työssä ja työni tarjoaa sopivasti haastetta. Vaikeammissa pulmissa on apua on saatavilla helposti. Koen myös että työlläni on merkitystä, ja saan työssäni tuoda omia ideoitani esiin.

Mikä on parasta työssäsi? Miksi olet viihtynyt?

Työ on mielestäni hyvinkin monipuolista. Koskaan ei ole kahta samanlaista päivää. Välillä saan kävellä paljon ja tehdä ruumiillista hommaa ja seuraavana päivänä vaikka istahtaa tuolille ja blokata ja tarkastella kappaleita. Työilmapiiri on meillä hyvä ja on mukavaa kun ”tunnet” kaikki. Tämä on ”pienemmän” firman suuri etuus.

Miten päädyit alalle ja nykyisen työnantajasi palvelukseen?

Olen käynyt lukion, myynninammattitutkinnon ja libristikoulutuksen, sekä uusimpana muovialan koulutuksen.

Olen nuorena ollut Muottituotteella kesätöissä, sekä olin kuullut myös paljon positiivisia kokemuksia firmasta. Äitiyslomani jälkeen huomasin, että Muottituotteelle haettiin muovityöntekijää ja laitoin hakemuksen matkaan. Minut valittiin ja työvoimakoulutuksen kautta järjestettiin muovialan peruskoulutus, joka toikin paljon lisää tietoa muoveista, tunnistuksesta sekä muovien erilaisista valmistusprosesseista.

Muovi ja komposiitti ovat monessa muodossa päivittäin osana meidän arkea. Ne kuitenkin herättävät myös negatiivisia fiiliksiä ihmisissä (kuten merten muovijäte jne.). Kerro jokin positiivinen tai hyvä ennakkoluulon taklaava asia muovista tai komposiitista, mitä kaikki eivät välttämättä tiedä?

Koulutukseni alussa saimme mielestäni loistavan tehtävän opettajaltamme. Istuimme pienessä huoneessa ja meidän piti kirjoittaa ylös mitä kaikkea muovia tai muovia sisältävää löydämme huoneesta. Lista oli loputon! Monta asiaa, jotka itselle tuli myös yllätyksenä: esim. maalit.

Mielestäni muovi on saanut hyvinkin väärän kuvan mediassa. Ihmiset näkevät muovin tosiaan vain elintarvikkeissa, joista suurin osa maailman jätteistä syntyy. Emme mieti asiaa pidemmälle: elektroniikka, vesi/viemäriputket (jotka ovat paljon kestävämpiä kuin vanhat betoni/valurautaiset), rakennustarvikkeet, lelut, toimistotarvikkeet, sisustus, aivan kaikki!

Esimerkiksi meillä tuotannossa käytämme mm. aterimiin ja pakkauksiin puukuitupohjaista biokomposiittia, joka on yhtä muotoiltavaa kuin muovi ja yhtä lujaa ja vastuullista kuin puu. Muovia voidaan myös käyttää uudestaan, esimerkiksi meilläkin on mahdollisuus rouhia ylimääräiset muoviosat ja käyttää siitä tulleet rouheet uudestaan tuotannossa, näin me olemme mukana muovinkierrätyksessä!

TOP-5 asiaa työpaikastasi?

1. Monipuolisuus
2. Joustavuus
3. ”Liikkeelläolo”
4. Yhteisöllisyys
5. Koulutettavuus

Miksi muovi- ja komposiittialalle kannattaa hakea/kouluttautua töihin?

Vaikka muovista pahaa puhutaankin, tämä ala ei tule loppumaan! Ennemminkin sanoisin, että ala kehittyy koko ajan enemmän ja enemmän!

Parasta Satakunnan seudulla? Miksi juuri tänne kannattaa tulla?

Satakunnassa on paljon erilaisia koulutusmahdollisuuksia ja asumiskulut ovat edullisia.