Motoseal Components Oy on raumalainen perheyritys. Suunnittelemme ja valmistamme lokasuojaratkaisuja maailman johtavien valmistajien (Volvo, Kubota, Valtra) off-highway-ajoneuvoihin.

Pohjoismaissa olemme kuluttajien keskuudessa tunnettuja markkinoiden laadukkaimmista MASI-talvityövälineistä.

Tule osaksi menestystämme ja mukavaa reilun 50 hengen työyhteisöämme! Motosealissa on hyvä draivi päällä ja etsimme motivoituneita tekijöitä tuotantoomme.

Avoimet paikat

Muovaaja / muovityöntekijä

Muovaajan työssä pääset tekemään monipuolisia töitä hyvässä porukassa. Töihin kuuluu muun muassa muovin lämpömuovaus, koneiden säätö ja asetusten tekeminen, kädentaitoja vaativa jälkityöstö, laadunvalvonta ja tuotteiden pakkaaminen. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta vastaavista tehtävistä, vaan työhön perehdytetään. Arvostamme ja toivomme hakijalta soveltuvaa ammattitutkintoa ja/tai kokemusta teollisuuden työtehtävistä. Hyvänä taustana on myös harrastamisen kautta hankittu tekninen osaaminen ja kädentaidot. Lisäksi olet motivoitunut, sinulla on halu ja kyky oppia uutta ja kehittää osaamistasi. Sinulla on ainakin kohtalainen fyysinen kunto. Tärkeimpänä valttinasi on kuitenkin hyvä asenteesi työtä kohtaan sekä ylpeys tekemästäsi työstä. Muovaajan työssä sinulla tulee olla valmius vuorotöihin.  Saat tehtävään kattavan perehdytyksen sekä osaamisen tasoasi vastaavan palkkauksen. Lisäksi tukenasi on mukava ja avulias työyhteisö.

Tuotantotyöntekijöitä / kokoonpanotyö

Töihin kuuluu muun muassa tuotteiden kokoonpano ja pakkaaminen. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta vastaavista tehtävistä, vaan työhön perehdytetään. Arvostamme ja toivomme hakijalta ammattitutkintoa ja/tai kokemusta teollisuuden työtehtävistä. Hyvänä taustana on myös harrastamisen kautta hankittu tekninen osaaminen ja kädentaidot. Lisäksi olet motivoitunut, sinulla on halu ja kyky oppia uutta ja kehittää osaamistasi. Tärkeimpänä valttinasi on hyvä asenteesi työtä kohtaan sekä ylpeys tekemästäsi työstä.

Töissä Motosealilla

Mikko Niemi työskentelee Motosealilla muoviosaston muovikoneenkäyttäjänä ja muovintyöstäjänä. Hyvää fyysistä kuntoa sekä tarkkaavaisuutta vaativa työ palkitsee monipuolisuudellaan. Kesätöistä alkanut ura Motosealilla jatkuu edelleen ja nykyään Mikko toimii yrityksen pääluottamusmiehenä! Parhaiksi asioiksi Motosealilla Mikko listaa mm. Huumorin, Joustamisen sekä Kehittymisen. Tutustu tarkemmin Mikon tarinaan Motosealilla!

Mitä osaamista/erityisosaamista toimenkuvasi vaatii?

Homma vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja tarkkaavaisuutta. Konetta joutuu välillä säätelemään paljonkin, jotta tuotteet pysyvät oikeassa muodossaan. Homma vaatii myös hyvät kädentaidot: Muovin leikkaaminen ei ole itsestään selvä asia.

Mikä on parasta työssäsi? Miksi olet viihtynyt?

Monipuolisuus. Saa työstää muotteja, olla muovikoneella, välillä opettaa uusia kavereitakin. Työ on kieltämättä melko raskasta mutta työkaverit ja se meidän välinen huumori auttaa jaksamaan! Tärkeää on myös työntekijöistään välittävä työnantaja.

Miten päädyit alalle ja nykyisen työnantajasi palvelukseen?

Kuulin isältäni , että Motosealissa voisi olla hitsaushommia tarjolla mutta epäröin hakea kesätöihin, kun olin myöhään liikkeellä. Menimme kuitenkin serkkuni kanssa käymään Motosealilla ja saimme molemmat kesätyöpaikat kesälle 2011.

Kesän jälkeen jatkoin WinNovassa levyseppähitsaajan perustutkintoa ja siinä samalla tein Motosealilla iltavuoroja. Valmistuin WinNovasta levyseppähitsaajaksi kesäkuussa 2012. Sain jatkaa Motosealilla myös opintojeni jälkeen.

Määräaikainen sopimukseni loppui joulukuussa ja silloisten lomautuksien vuoksi sopimusta ei jatkettu. Olin töissä eri firmassa 2,5 kuukautta, jonka jälkeen Motosealilta soitettiin ja tarjottiin vakituista sopimusta. Jatkoin metalliosastolla 2013 ja keväällä minulta kysyttiin, että olisinko halukas kokeilemaan millaista muovaamotyö on. No tottakai suostuin ja siitä asti olen ollut muoviosastolla töissä.

Vuonna 2014 minulle tarjottiin työnantajan puolelta mahdollisuutta kouluttautua muovimekaanikoksi AEL:ssä, ja kyllähän siihen piti suostua. Näytöt olivat kesällä 2016 ja menivät hienosti läpi. Syksyllä valmistuin muovimekaanikoksi.

Nykyään toimin Motosealilla pääluottamusmiehenä ja olen edelleen muoviosastolla töissä. Meillä on hyvä yhteishenki siellä enkä kadu yhtään, että aikanaan tähän firmaan hain kesätöihin. Päinvastoin!

Muovi ja komposiitti ovat monessa muodossa päivittäin osana meidän arkea. Ne kuitenkin herättävät myös negatiivisia fiiliksiä ihmisissä (kuten merten muovijäte jne.). Kerro jokin positiivinen tai hyvä ennakkoluulon taklaava asia muovista tai komposiitista, mitä kaikki eivät välttämättä tiedä?

Muovi ei itsessään aiheuta ympäristöongelmia, vaan ne ketkä sitä luontoon/mereen vievät. Vastuu on siis myös ihmisillä itsellään. Muovien oikealla käytöllä voidaan vaikuttaa asioihin paljon. Esimerkiksi meillä Motosealilla ylijäämä muovi prosessoidaan rouhemyllyssä muovirouheeksi, josta ne sitten lähtevät muovilevyjä tekevälle firmalle uusiokäyttöön. Lähes kaikki muovijäte on hyödynnettävissä monin eri tavoin esimerkiksi energiana tai uudelleen käytettävänä materiaalina.

TOP-5 asiaa työpaikastasi?

1. Huumori
2. Joustavuus
3. Työporukka
4. Kehittyminen
5. Välittäminen

Miksi muovi- ja komposiittialalle kannattaa hakea/kouluttautua töihin?

Alalla on paljon työpaikkoja, joissain jopa pulaa tekijöistä. Muoviala on tulevaisuuden työtä, kehittyvää ja monipuolista.

Mikä on parasta Rauman seudulla? Miksi Rauman seudulle kannattaa tulla kesätöihin?

Rauma on sopivan kokoinen kaupunki. Palveluita on kohtuullisen kattavasti, ilman ruuhkia ja ison kaupungin levottomuuksia. Meren läheisyys antaa oman mausteensa kaupunkikuvaan.

Parasta Satakunnan seudulla? Miksi juuri tänne kannattaa tulla?

Hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan, erilaisia nähtävyyksiä, meri lähellä eikä hullumpi paikka asuakaan.