Muovialalle oppisopimuskoulutuksen kautta

Kiinnostaako työ muovialalla Laitilassa ja mahdollisuus päästä osaksi Coreplast Laitilan, yhden muoviteollisuuden kansainvälisen markkinajohtajan tiimiä? Nyt alalle on mahdollista päästä mukaan oppisopimuskoulutuksen kautta ja valmistua asentajan ammattiin. Coreplast Laitila on mukana yhdessä Winnovan, SAMKin, Rauman ja Satakunnan kauppakamarien sekä Satakunnan alueella toimivien muovialan yritysten kanssa toteutettavassa koulutusyhteistyössä. Yhteistyöhankkeen tarkoituksena on saattaa työntekijät ja työnantajat yhteen ja perehdyttää muovialan työtehtäviin.

Avoimet paikat

Alasta kiinnostunut voi hakeutua Winnovan tuotantotekniikan ammattitutkintoon muovi- ja kumitekniikan osaamisalalle, joka alkaa lokakuussa 2020. Opiskelemaan pääsee oppisopimuksella ympäri vuoden
kuka tahansa koulutuksesta kiinnostunut. Winnova tulee järjestämään myös ammatillisen perustutkinnon peruskoulun tai lukion suorittaneille, mikäli kysyntää vaan on tarpeeksi. Lisäksi keväällä 2021 käynnistyy
SAMKissa täsmätäydennyskoulutus.

Oppisopimuskoulutuksessa opinnot järjestetään pääosin käytännön työtehtävinä työpaikalla, joita sitten täydennetään tietopuolisilla opinnoilla. Jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen opiskeluohjelma, jossa otetaan huomioon aikaisempi osaaminen. Opintojen kesto riippuu sisällön laajuudesta. Oppisopimuksen ajaksi tehdään määräaikainen työsopimus, joten opiskelija pääsee heti osaksi yrityksen tiimiä. Työpaikalla opiskelijan tukena on työpaikkaohjaaja, joka osallistuu koulutussuunnitelman tekoon ja perehdyttää opiskelijaa työympäristöön, – menetelmiin ja –välineisiin.

Coreplast Laitilan opiskelijat valmistuvat asentajan ammattiin ja työtehtäviin kuuluu mm. muotinvaihdot ja sarja-aloitukset sekä tarvittaessa robottien ohjelmointia. Koulutuksessa opiskellaan myös mm. eri muoviraaka-aineiden ominaisuuksia. Coreplast Laitilassa opiskelijoiden tukena ovat työpaikkaohjaajat Sari Luukka ja Vesa Hiltunen, jotka molemmat ovat ammatiltaan asentajia. Kuten monet muutkin yrityksen työntekijöistä, myös Vesa ja Sari ovat olleet osa tiimiä jo vuosia. Vesa on työskennellyt Coreplast Laitilassa vuodesta 2005 ja Sarikin on kuulunut tiimiin Vuodet 1998 – 2008 ja vuodesta 2011 alkaen. Työtehtävät ovat Laitilassa, mutta koska Coreplast Laitila on osa tanskalaista SP Groupia, voi oppisopimusopiskelija löytää itsensä tulevaisuudessa vaikka
kansainvälisistäkin työtehtävistä.

Töissä Coreplast Laitilalla

 

Jenna Mäki-Heikkilä työskentelee Coreplast Laitila Oy:ssa muovimekaanikkona. Parasta työssä on monipuolisuus, joustavuus sekä työporukan hyvä yhteishenki. Coreplast Laitila Oy on myös mahdollistanut Jennan kehittymisen ja alaan liittyvän opiskelun työn ohessa. Tutustu Jennan tarinaan!

Mitä osaamista/erityisosaamista toimenkuvasi vaatii?

Työtehtävääni kuuluvat muottien vaihdot, sarjojen aloitukset, erilaisten robottien käyttö.

Mikä on parasta työssäsi? Miksi olet viihtynyt?

Monipuolisuus. Parasta työssäni on monipuolisuus ja työkaverit joiden seurassa voin olla oma itseni.

Miten päädyit alalle ja nykyisen työnantajasi palvelukseen?

Peruskoulun jälkeen menin lukioon ja ennen kuin olin edes kirjottanut ylioppilaaksi olin jo opiskelemassa WinNovan aikuispuolella levyseppähitsaajaksi. Se ei kuitenkaan ollut ehkä se oma juttu. Erilaisten sattumien kautta päädyin sitten Coreplastille. Reilu vuoden työskenneltyäni laadunvalvojan työtehtävissä minulta tultiin kysymään, että haluanko opiskella työn ohella asentajaksi. Tartuin tilaisuuteen ja heinäkuussa 2020 sain muovimekaanikon paperit.

Muovi ja komposiitti ovat monessa muodossa päivittäin osana meidän arkea. Ne kuitenkin herättävät myös negatiivisia fiiliksiä ihmisissä (kuten merten muovijäte jne.). Kerro jokin positiivinen tai hyvä ennakkoluulon taklaava asia muovista tai komposiitista, mitä kaikki eivät välttämättä tiedä?

Ei muovi itsestään mereen kävele, vaan ihmisten tarvitsisi ottaa vastuu omista tekemisistään. Kierrättämällä ja uusiokäyttämällä saadaan muovista pienempi ongelma, kunhan muistaa ettei jätä muovia heitteille minnekään. Kierrättämisessäkin vastuu on meillä kaikilla. Muoviton maailma on mahdoton, pakkausmuovien ongelmassa kyse on ihmisten käyttäytymisestä.

TOP-3 asiaa työpaikastasi?

1. Joustavuus puolin ja toisin
2. Tiivis porukka & hyvä yhteishenki
3. Työn monipuolisuus

Miksi muovi- ja komposiittialalle kannattaa hakea/kouluttautua töihin?

Muovituotteiden tekeminen tuskin koskaan loppuu, että sen puolesta varmaan töitä riittää.

Parasta Satakunnan seudulla? Miksi juuri tänne kannattaa tulla?

Satakunnassahan parasta on Rauma. Tiivis yhdessä tekeminen ulottuu myös ympäryskuntiin, sillä Varsinais-Suomesta, Laitilasta löytyi itselleni alan töitä.